Stonefields maand 10Tips en Trucs Stonefields/maand 10

Hallo Quiltsters,

En daar gaan we dan….de laatste maand van de Stonefields tips en trucs. Nou ja laatste?? Natuurlijk gaan we in de komende weken nog verder met de randen.

Gezien de vele positieve reacties hebben we besloten om via facebook voorlopig verder te gaan en een “eigen groep te starten” Wel is dit een besloten groep daar we niet de kans willen hebben opnieuw teleurgesteld te worden door “gelukszoekers”.

Inmiddels weten we ook dat we in september/oktober een niet commerciële Stonefieldsdag gaan houden. September zit ip al vol maar in oktober zijn er nog een paar plekjes vrij. Wil je ook komen? Kijk dan op onze facebook pagina Patchwork met Fluwelen pootjes.

Veel plezier met maand 10 (blok 110 t/m 121) van de Stonefields.

Blok 110 en 111 Fallen Rosebud ( 9B en 4J)

Maak van patternoplaat of freeserpaper de malletjes exact na. Maak nu drie “rijtjes”, twee punten en een middenstuk, en zet dit weer aan elkaar. Let op de C mal is echt iets groter dan de D mal!

Een echt patchworkblok dus!.

Blok 112,113 en 114 The Dice ( 5H, 1J, 11B)

Ook weer een blokje waar je eindeloos mee kunt variëren. Ik heb zelf eerste de rondjes op de vierkantjes gemaakt en ze daarna aan elkaar gezet. De vierkantjes zijn ruim 5 cm (5,08) maar meet het geheel goed na! Je kunt natuurlijk ook dezelfde achtergrondstofjes gebruiken maar ook hierin wisselen geeft een leuk effect.

 

Blok 115 en 116  The princess and the Pea ( 3 H en 10 C )


Bij dit blok heb ik een kleine variatie toegepast. Het is een 6-point star. Het makkelijkste is om 3 puntjes aan elkaar te zetten en daarna de twee helftjes.

Als variatie heb ik er ipv de cirkeltjes bij een kleine hexagonnen op gemaakt en dit terug laten komen in het midden. De hexjes zijn in een eerder blok al gebruikt dus je hebt de malletjes.

 

Blok 117,118 en 119 Roseship Tea (2G 10A en 10 G)


1 x bloem linksom, 1 x rechtsom en 1 x dubbel waarbij het grootste bloemblaadje is weggelaten.

Als je H250 gebruikt let dan op het spiegelbeeld. (zie eerdere tips)

De stelen heb ik gemaakt met een kettingsteek.

 

Blok 120 Open Wreath  (2H)


Om lekker makkelijk te kunnen appliqueren heb ik alles op de ondergrond getekend. Daarna met verschillende stofjes de blaadjes en cirkel met needle turn erop gezet. Let hierbij wel op de volgorde, eerste de stengel en daarna de rest. Je zou de stengel kunnen borduren maar ik heb een lintje gemaakt van de halve 0,6 baisbandmaker. (dus eerst een bandje van door de 0,6 maker en dit dubbelvouwen.)

 

Blok 121 Apple Blossom (1D)
Het laatste blokje van deze heerlijke quilt. Maar dan ook een feest om te maken. De takken heb ik in een kettingsteek gemaakt en de cirkels en blaadje met de needle turn methode tegen de steel aangezet. Het mandje heb ik nog een extraatje gegeven door er een lintje op te appliqueren.

Tot slot…..

Wij maken deze tips en trucs met veel plezier. Geef ze rustig door als je merkt dat iemand ze goed kan gebruiken. Wat wij echter niet leuk vinden is dat ze doorverkocht worden of gebruikt worden tijdens workshops!! Wij doen dit geheel belangeloos en dan is het niet leuk als iemand anders er geld aan gaat verdienen.

Mocht je er niet helemaal uitkomen…..geen punt! Je bent altijd welkom in ons gezellige atelier.

Wij wensen jullie veel succes maar hopen vooral dat jullie er net zoveel plezier aan zullen beleven als wij.

 

Janine en het createam Katermans

 

 

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben je zo dankbaar dat je dit gedaan hebt en ook op Facebook. Merci. groetjes Wilma

Anoniem zei

Bedankt voor het doorgeven van de vele tips en truc's. Ben inmiddels de hexagonblommen op de randen aan het zetten. Zitten inmiddels 2 randenaan de top. Ik las dat er in oktober een dag is en dat dit op fecebook staat. Jammer ik heb nol geen facebook. Zou je me er iets over kunnen vertellen

Anoniem zei

Sorry mijn naam is Margo

Jasmijn zei

Hallo Margo, wij organiseren een niet commerciële Stonefields dag. stuur mij even je mailadres dan geef ik verdere info. groetjes.

Truus van Versendaal zei

Hallo Janine
Hartelijk dank voor de begeleiding van de Stonefield.
Te gek
Truus

Anoniem zei

Hallo Jasmijn,
Mijn mailadres is hmurris@hotmail.com

Groet Margo