Stonefields tips en trucs maand 9


 

Patchwork met fluwelen Pootjes

Tips en Trucs Stonefields/maand 9

Hallo Quiltsters,

Wat gaat de tijd toch snel…..maand 9 alweer. Nog één maandje en dan zit het patroon erop. Nou erop?? ik denk het eigenlijk niet want wat een klus is de afwerking. Nadat ik besloot om de rand op een andere manier te doen….ehum voor mij vorig najaar…ben ik diverse keren opnieuw begonnen. Maar nu hebben we het toch wel naar ons zin en schiet het al lekker op.

Natuurlijk kunnen jullie ook gebruik maken van deze rand.

Veel plezier met maand 9  (blok 98 t/m 109) van de Stonefields.

 

Blok 98,99,100 Finale  (6H, 3K en 4C)


Een heel makkelijk applicatie blokje. Ik heb alles met H 250 gemaakt behalve de steel. Deze op de bekende manier met de baisbandmaker. Let wel op het spiegelbeeld als je H250 gebruikt. Op de gladde kant tekenen komt alles in spiegelbeeld….op de plakkant tekenen komt alles zoals je het op de tekening ziet.

 

 

Blok 101,102 en 103 The ring Cycle ( 4K, 4A en 9G)

Tja ik moet zeggen niet een van mijn favoriete blokjes. Ga bij dit blokje niet de inches terug rekenen naar cm’s want dit gaat zeker mis. Ik heb eerst het midden blok gemaakt uit één middenstuk (verticaal) en 2 zijstukjes van 3 losse blokjes (let op ze zijn niet alles drie even groot, het middelste blokje is niet vierkant!!). Hier heb ik een rand omheen gezet en tot slot de cirkels erop geappliqueerd.

Blok 104 en 105 Clémance ( 8 E en 8K10)

Dit blokje staat een beetje vreemd op de foto omdat ik de steel even goed in beeld wilde brengen. Het is een simpel applicatieblokje maar ik heb de steel dit keer niet uit stof gemaakt maar in een kettingsteek. Ik heb hiervoor de rode klosjes van het aurifill garen gebruikt maar je kunt ook 2 draadjes dmc gebruiken. En dan hieronder het geheel en kan je direct zien hoe ik met de flying geese rand te werk ben gegaan. ( ik heb niet de tradionele blokvolgorde gebruikt.)
 

Blok 106 en 107 Mirrored Circles ( 4F en 11F )

Weer een mooi blokje om plaatjes stofjes te gebruiken! Zet 4 vierkantjes aan elkaar en appliqueer hierop vier leuke afbeeldingen. Je zou dit blok ook in reverse appliqué kunnen maken. Dan neem je 4 plaatjesstofjes, 4 dezelfde shirtings en haal je uit de shirting de cirkel. Dan sla je de naad naar binnen en zet deze met kleine steekjes vast.

 

Blok 108 Rollercoaster ( 3E )

Eigenlijk zou ik wel een quilt willen maken met alleen dit blokje….. wat een heerlijk blok!

Neem een ondergrond en teken de kleine stukjes hierop (frixionpen) maak dan de twee middencirkels erop. Zet dan de 24 kleine cirkeltjes en de blaadje erop. Je kunt dit met H250 doen maar zelf heb ik het needle turn gedaan

Tot slot de steeltjes in een kettingsteek. ( grijze klosjes of 1 draadje dmc.)

 

Blok 109 My Bebe ( 7K )

Maak eerst een 8-point star in twee kleuren en zet deze op een ondergrondcirkel van 5,5 inch. (eerst 2 x 4 punten aan elkaar en dan deze twee helftjes aan elkaar)

Maak dan 8 blaadjes waarvan de rand aan de cirkel minimaal een ¼ inch is. Teken ze voor op de ondergrond cirkel en let hierbij op dat de punten van de ster in het midden van het blaadje zitten. Zet dan het geheel vast op de ondergrond stof waarbij je de cirkel en het blaadje in één handeling omslaat en vastzet.

 

Tot slot…..

Wij maken deze tips en trucs met veel plezier. Geef ze rustig door als je merkt dat iemand ze goed kan gebruiken. Wat wij echter niet leuk vinden is dat ze doorverkocht worden of gebruikt worden tijdens workshops!! Wij doen dit geheel belangeloos en dan is het niet leuk als iemand anders er geld aan gaat verdienen.

Mocht je er niet helemaal uitkomen…..geen punt! Je bent altijd welkom in ons gezellige atelier.

Wij wensen jullie veel succes maar hopen vooral dat jullie er net zoveel plezier aan zullen beleven als wij.

 

Janine en het createam Katermans

 

 

3 opmerkingen:

Kiki van Oudheusden zei

hoi Janine, waar heb jij je atelier, ik wil er denk wel een keer gebruik van maken om advies vragen, groeten Kiki

Jasmijn zei

Hallo Kiki, in de buurt van Tiel. Je bent van harte welkom hoor!

Anoniem zei

Hallo Jasmijn, dank je wel weer voor de tips . Ik heb tot nu toe alles uitgeprint en bewaard. Ik heb het patroon wel, maar ben nog niet begonnen. Nu is mijn vraag: heb je ook ergens de tips van maand 1 en 2 staan. In je rechterkolom begin je bij maand 3 en dat heb ik allemaal al uitgeprint. Ik zou er heel dankbaar voor zijn, wanneer ik ze had. Fijne dag en groetjes van Wilma