Stonefields maand 7

Wat gaat de tijd toch snel. Op internet zie ik steeds meer foto's verschijnen en wat zal dit straks een mooi plaatje gaan opleveren.
Met Susan Smith heb ik echter de afspraak dat ik geen blokken laat zien voor de komende maanden en ik wil me hier graag aan houden. Er zit nog zoveel moois aan te komen van Susan dat ik haar manier van werken met alle plezier respecteer!

Maand 7 heeft weer wat heerlijke applicatieblokjes maar ook een paar wat ingewikkeldere blokken......dus maar snel aan de slag.


Blok 74 The Bracelet ( 9C)

Vele van jullie zullen tegen dit blokje aankijken maar echt....het valt reuze mee!

Zoals jullie zien heb ik hem twee keer gemaakt....waarom ? omdat ik met de eerste niet helemaal tevreden was (de foto rechts) en de tweede gaat dan altijd beter. (foto links)
Bij het eerste blokje heb ik H 250 gebruikt en bij de tweede de needle turn methode. Doe vooral wat je zelf het prettigste lijkt!
De grote ondergrondcirkels heb ik in lichte , rustige stofjes gemaakt.
Je ziet op beide foto's dat de kleurenvolgorde eigenlijk niet eens zoveel uitmaakt. Is het bovenste ovaaltje rechts het donkerst....zit dat links in het midden. Dus leef je uit!

Blok 75,76 en 77 Wryesdale ( 1D, 9A en 2D )
Een heerlijk blokje voor op het terras! Goed voorbereiden en heerlijk ontspannen appliqueren. Voor de grote cirkel heb ik shirtings gebruikt, lichte stofjes met een klein werkje, en daarop de blaadjes geappliqueerd met de needle turn methode. Tot slot het kleine cirkeltje erop.

Blok 78 en 79 Pyjama Party (  6I en 8A )
Een echt patchblokje. Maak van paternoplaat het malletje voor de driehoekjes en het vierkantje. Maak van de driehooekjes de benodigde vierkantjes en zet deze strook voor strook aan elkaar. Zet tot slot de drie rijtje aan elkaar. Meet alles wel goed na zodat je blokjes van echt 6 x 6 inch hebt als ze af zijn.
Blok 80 en 81 Neil's Dairy ( 4B en 7 H )
Wat een lieve blokjes. Maar let wel goed op dat je de malletjes goed maakt. Lijken ze op eerdere gebruikte mallen....er zit een klein verschil in dus maak gewoon nieuwe.
Voor de hartjes had ik nog mooie kartonnetjes liggen dus die zijn ietd anders geworden dan het patroon aangeeft. Maar ja gemak dient de mens.....toch? Zet voor de ondergrond eerst twee driehoekjes met een tussenstrookje aan elkaar en zet deze aan elkaar met het strookje met het vierkantje middenin. Tot slot lekker de hartjes erop appliqueren.

Blok 82 Lucille (  11 C )Hier hoeft natuurlijk geen toelichting bij....oja eentje. Let op of je het bloemetje in spiegelbeeld wilt of niet. Ik heb hier met H250 gewerkt, gewoon op de gladde kant zodat het bloemetje eigenlijk in spiegelbeeld op de stof komt. Wil je dit niet?? Teken dan op de ruwe zijde van de H250.


Blok 83, 84 en 85 Spring in Montauban ( 9 J, 5 B en 10 E )
Ook bij dit blokje let op of je het spiegelbeeldig wilt of niet. Verder is het natuurlijk een heerlijk Stonefieldsblokje met de uitstraling die deze quilt zo geweldig maakt. Lief, vrolijk, gezellig.....wat kan ik nog meer bedenken. Hier raak je toch nooit op uitgekeken? Ik heb trouwens deze blokjes allemaal met de needle turn methode gedaan. Een echt Lente blokje!4 opmerkingen:

Truus van Versendaal zei

Janine
Hartelijk dank hoor.
Fijn dat je het toch per maand wilt doen.
Hoop dat het met je gezondheid wat beter gaat.
Groetjes Truus

marijke van Straten zei

Hoi Janine
Kan blok 79 op 1A? Daar stond al nummer 1 volgens het schema. Groetjes Marijke

marijke van Straten zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jasmijn zei

Klopt....foutje. het moet zijn 8A.