Stonefields maand 4

Hallo, Quiltsters,
Natuurlijk eerst de allerbeste wensen voor 2015 want maand 4 is ook het begin van een nieuw quiltjaar.
Zoals ik op mijn blog al aangaf is onze werkwijze iets verandert maar dat neemt niet weg dat we de tips en trucs natuurlijk blijven maken.
Ook deze maand weer de nummers van de blokvolgorde zodat je precies kunt zien wat er al is gemaakt en waarschijnlijk ook al blokjes aan elkaar kunt gaan zetten.

Ben je al met de flying geeses begonnen??? Ook dit is een heel leuk werkje maar wel een beetje eentonig. Zelf maken we direct van een gebruikt stofje een flying geese. Dit is makkelijk omdat je meteen het stofje gebruikt en je straks niet avonden met hetzelfde bezig bent.

Veel plezier met de blokjes 38 t/m 49

Blok 38 Angel Wings ( 7F )


Een echt applicatieblokje. De cirkeltjes zijn gemaakt met de perfect circels en van de blaadjes hadden we al een malletje. De blaadjes zijn in needle turn gedaan. Voor de krans is H250 gebruikt want hij komt maar 1 x voor en heeft veel "bochtjes"
Al met al geen simpel blok maar wel leuk om te maken.


Blok 39,40 en 41 Mirror mirror ( 2K, 5J en 6E )


 

Echt een blok waar je je helemaal in uit kunt leven. Heeft eigenlijk niet veel uitleg nodig want als je twee goede mallen maakt.....is het eigenlijk heel makkelijk; twee stofjes op elkaar appliqueren.
Op de derde foto is nog een extra hexagon bloemetje gemaakt, op de eerste en tweede is een schattig plaatjesstofje gebruikt.

Dit blokje kan eigenlijk met iedere vorm van appliqueren gemaakt worden. Dus gewoon wat je zelf het prettigste vindt.

Blok 42 The Tulip ( 2E )


Het stengeltje is gemaakt met de helft van een 0,6 baisband maker. Hiervoor is eerst een stengel gemaakt met de 0,6 mm maker en daarna dubbelgevouwen en vastgezet op de ondergrond. De blaadjes en bloemknop in met H250 gemaakt want alles komt maar 1 x voor in deze quilt. Eigenlijk best jammer want deze tulp is natuurlijk een typische Hollands blokje.
Natuurlijk kun je de stengel ook borduren.

Blok 43,44 en 45 Mullhouse Magic ( 6B, 8F en 9I )


Net als in de vorige maand echt een patchworkblok waar je veel kanten mee opkunt. Wij hebben een malletje van de driehoekjes gemaakt (paternoplaat) en diverse stofjes gebruikt. Bij de bovenstaande foto is gebruikt gemaakt van een shirting als middenstuk maar dit kan ook heel goed een leuk plaatje zijn.
Meet het blok wel goed na of het inderdaad 6 inch is geworden.

Blok 46 Rocco ( 5 D )


Die Rocco! Wij hadden hier niet zoveel met hem maar het is een lief applicatieblokje.
De bloem en de cirkels zijn al een keer gebruikt. De berg hebben we gemaakt met een halve 0,6 mm baisbandmaker, zie blok 42, maar kan ook met borduursteken gemaakt worden. De takjes en de steel van de bloem is wel met borduursteken gemaakt.
Als je Rocco maakt uit 1 stukje stof zet dan wel de oren iets verder uit elkaar en het pootje bij de neus. Anders heb je niet genoeg naad aan beide oren!

Blok 47,48 en 49 Primrose ( 7B, 10K en 4I )


De laatste blokken voor deze maand alweer. We hebben malletjes gemaakt van paternoplaat, 2 voor de bloem, en deze dubbelzijdig gebruikt. Je krijgt dan dus hetzelfde blaadje alleen in spiegelbeeld. De stengel is weer, net als vorige blokken deze maand, gemaakt van een halve 0,6 stengel. De cirkel op de bloemblaadjes is als laatste geplaatst en is gemaakt met een perfect circel van 3,2 mm.
Meet de cirkel wel even op voor je hem maakt want er kan makkelijk een klein maatverschil optreden met de bloemblaadjes

Geen opmerkingen: