Stonefields maand 8

Heel langzaam gaan we naar het einde van deze geweldige quilt toe. Als je de blokken t/m maand 7 af hebt, heb je je al een behoorlijke quilt en in maand 8 gaan we weer diverse lege plekjes in het schema "opvullen. Blokje 86 t/m 97.

Blok 86,87 en 88 The Hexagon ( 6J, 3B, 10 I )Waarschijnlijk zijn vele van jullie al bezig met de bloemen voor de rand. Maar een paar Hexjes meer of minder.....dat mag de pret niet drukken toch??
Zelf heb ik er nog een variatie aan toegevoegd door er een grote hexagon achter te zetten.
Er zijn natuurlijk ook vele manieren om hexagonnen te maken. Zelf maar ik ze altijd om pre cut kartonnetjes muv van de hele grote. Die heb ik geappliqueerd door de randen eerste om te vouwen en te rijgen en daarna op de ondergrondstof vastgezet.

Blok 89, 90 en 91 Bulls Eye ( 2A, 8C, 5K )

Een heerlijk blokje weer om plaatjesstofjes bij te gebruiken. Zet de vier driehoeken aan elkaar, maar hiervoor wel een mal en aplliqueer de cirkel in het midden erop.

Blok 92, 93, 94 en 95 Hyde Park ( 7E, 7G, 5E en 5G )

Eigenlijk zijn dit best bewerkelijk blokjes. Bereid ze in ieder geval nauwkeurig voor!! Dit maakt het afwerken een stuk gemakkelijker. Voor de driehoekjes kun je de flying geese mallen gebruiken en natuurlijk in het midden....een plaatjesstofje! Zet eerst de drie banen in elkaar (boven en onder een flying geese met twee vierkantjes van 3,8 bij 3,8, middenbaan is 2 flying geeses en een vierkant van 7,6 bij 7,6.) en zet deze dan aan elkaar. Let nogmaals goed op de maatvoering want het resultaat moet toch een goed passend blokje zijn. Tot slot de kleine cirkeltjes maken ( perfect cirkels! ) en erop appliqueren.

Blok 96 Snowdrop ( 9H )

Ja dit blokje zul je niet in mijn Stonefield terugvinden want ik heb het gebruik voor het werkkistje! Gewoon een leuk applicatie blokje waarbij de meeste malletjes al een keertje gebruikt zijn.
Wil je de tekening van het hele dekseltje?? Stuur mij gewoon even een mailtje en ik stuur het op!

Blok 97 Sunburst  ( 5 F )

Van meerdere kanten hoor/lees ik dat dit blokje zo moeilijk is. Daarom maar wat meer uitleg

Maak malletjes voor de drie verschillen stukjes en maak 12 setjes van 3 zoals  je kunt zien op de 2 foto's hierboven. Zet op de stofjes tekentje hoe ze aan elkaar moeten want een foutje is makkelijk gemaakt.

Zet de 12 setjes aan elkaar tot een cirkel.
Nu kun je het op twee manieren tot een vierkant maken. Je neemt 4 x patroon  E over en zet dit aan de cirkel of je appliqueert de cirkel op de ondergrond stof. (ik heb het laatste gedaan.) Tot slot de cirkel op het midden en klaar is de Sunburst.
Oke ik geef toe.....Sunbursts maken is een van mijn favoriete blokken. Zeker sinds Marti Michell schitterende mallensets heeft gemaakt met een bijbehorend patronen boek.

Zo dit waren de blokken voor deze maand weer.. Komende maand zal ik nog wat extra tips geven voor degene die aan de rand gaan beginnen. Ik heb al eerde aangegeven dat ik mijn rand iets anders gaan doen. Bij de tips zal ik ten eerste het patroon volgen maar ook de wijzigingen die ik er op aangebracht heb.

Tot volgende maand!!

Janine en de Katermansjes


1 opmerking:

Anoniem zei

Wil je de tekening van het hele dekseltje?? Stuur mij gewoon even een mailtje en ik stuur het op!
deze zou ik willen maken voor in een dienblad
schutterkes@hotmail.com
grtjes patricia