Stonefields maand 6

Hallo allemaal,

Alweer maand 6 van de Stonefields! Onzettend leuk om alle blokjes voorbij te zien komen op o.a Facebook.
We zijn nu over de helft van de quilt en als je hem uithangt begint het al flinke afmetingen te krijgen.

Deze maand zitten er niet echt hele moeilijke blokken bij dus lekker aan de slag met de nieuwe blokjes.  Succes!!

 Blok 62 Baby Audry (2B)
Geen moeilijk blok om mee te beginnn deze maand. Gewoon lekker appliqueren op je eigen favoriete manier. Om het grootste middenblad goed in vorm te krijgen hebben we het wel even opnieuw gemaakt. Gewoon uittekenen langs de vouwlijn en je hebt exact twee gelijke delen. Let wel goed op de volgorde dus eerst de blaadjes, dan het steeltje en de rest.
Blok 63, 64, en 65 The Perfect Syndrome ( 2F, 3D,10J)

 
 
Een echte nine-patch! Je kunt zoals op het voorbeeld allemaal verschillende vierkantjes maken maar ook een nine-patch in 2 of drie kleuren is heel mooi. De blokjes zijn 3,6 cm in het vierkant (excl. naad.) Voor de driehoekjes kan je de grootste driehoek van Susan gebruiken. (die van de flying geeses). Let hierbij wel op de draadrichting van de stof anders gaan ze "trekken"
 
Blok 66 en 67 Hot Cross Bun ( 1E en 3I )
Susan geeft aan dat je hier een mal kan maken van  de afbeelding. Ik heb het in het voorbeeld anders gedaan..... gemaakt: 4 x een vierkantje van twee cm,1 maal een vierkantje van 4 cm, een cirkel van ongeveer 2 cm doorsnede en een stukje "stengel"van 0,8 cm (3 cm stof snijden ongeveer 30 cm.)
(zie hiervoor de uitleg om makkelijk een stengel te maken in onze applicatie cursus.)
Eerst appliqueer je de stengel op de stof dan de vierkantjes en tot slot het cirkeltje op het middelste vierkantje. Wel heb ik de afbeelding eerst op de ondergrondstof getekend.
 
Blok 68 Halfway House ( 3J)
 
Dit blokje is echt een feestje om te maken! Omdat ik hierbij gebruik gemaakt heb van de fussy cut techniek laat ik links een voorbeeld zien als het blokje nog niet in elkaar zit.
Eerst heb ik de vier blokjes gemaakt met het vlindertje. Dan de biesje gesneden, exact op de rand van het stofje. Het is een beetje passen en meten maar het geeft wel een heel mooi reslutaat.Let wel op dat je goed meet want het blok moet natuurlijk wel 6 inch als eindresultaat hebben.
 
Blok 69 The owl and the pussycat ( 4 G )

Zoals meerdere blokken in deze quilt niet echt een origineel blok maar wel een met een mooi verleden. Wat precies de achtergrond van dit blokje is weet ik niet maar het schijnt een tijd terug te gaan. Een mengeling van applicatie en borduren! Voor de applicaties heb ik H250 gebruikt en de maan......is bij ons een zonnetje geworden. Verder heb ik het water aangepast.....i.p.v borduursteekjes heb ik een waterig stofje genomen. Op de foto lijkt het water te "hoog" maar een gedeelte van de onderzijde verdwijnt straks in de naad. Al met al een vrolijk blokje geworden!
 
 
Blok 70,71,72 en 73 ( 8B, 1H, 3A en 11 G )
 

 
Vlinders zijn natuurlijk altijd leuk...... wij hebben er eentje van een patroon van Laundry Basket bijgemaakt zodat er meerdere vlinders over onze quilt fladderen. Meer dan dat het een heerlijk applicatieblokje is.....kan ik er niet over zeggen.
 
Nou dat was het weer voor deze maand! Veel plezier en we hopen snel weer mooie blokjes voorbij te zien komen.
 
Groetjes
 
Janine en het createam Katermans.