Stonefields maand 3

Hallo Quiltsers,

We gaan alweer beginnen met maand 3. Vanaf nu zal je ook een nummer bij het blokje aantreffen.... dit is het nummer wat past in het schema voor de volgorde van de blokken. Dit is de volgorde zoals Susan Smith de quilt heeft gemaakt dus mocht je het anders doen.....niets is fout hoor!!

Heb je de eerste twee maanden en het schema nog niet? Stuur ons een mailtje en je krijgt het gratis toegezonden.

Nog altijd valt het ons op dat mensen cm en inch maten door elkaar gebruiken. Je krijgt hier altijd kleine maatverschillen door!! De gele malletjes van Susan zijn inch maten. Dus gebruik beide zijde van de mallen en ga niet de naadtoeslag met een cm lineaal bijplaatsen. Het zou toch zonde zijn als je die ruim 170 gansjes opnieuw moet maken.

De aanschaf van de perfect circels is best prijzig. Een velletje mylar plastic is misschien iets meer werk maar wel een stuk goedkoper.

Nu blok 26 t/m 37

Blok 26 en 27 The semi circles (7D en 8I)


Wij hebben hierbij een iets grotere cirkel gebruikt van de Perfect Circles maar je kunt natuurlijk ook een mal maken van paternoplaat.
Dit blok is heel geschikt om een plaatjesstof te gebruiken.

Knip aan de randzijde ruim 0,7 naad aan zodat deze mooi strak wegvalt in de naad van de ondergrondstof.

Blok 28 en 29 Paper Flowers ( 2J en 7A)


Eigenlijk een heel makkelijk applicatieblokje! Maak van paternoplaat de malletjes en gebruik deze aan twee kanten. Zo gaan de bloemblaadjes verschillende kanten op staan. Voor de steeltjes hebben wij de baïsbandmaker weer gebruikt.
Natuurlijk kan je bij dit blokje heel goed H250 gebruiken.


Blok 30,31 en 32 Cara's Surprise ( 5A, 5I, en 8G)

Een niet echt makkelijk blokje maar wel met een heel mooi resultaat. Dit blokje kan je op verschillende manieren maken. Maak in ieder geval voor alle drie de ster van paternoplaat en appliqueer deze op de ondergrond. De grootste cirkel kun je maken met de perfect circel van 3,5 inch.

Maar dan de binnenste cirkel....Je kan deze maken uit losse stukjes en dan patchen. Je kan een cirkel maken van 2,5 inch en het kruis over elkaar laten lopen.....maar je kan ook het kruis maken uit 5 lossen stukjes en deze op de cirkel appliqueren.

Wij hebben ze alledrie op een verschillende manier gemaakt en wat nu het beste is.....laten we graag aan jullie zelf over.

Blok 33 en 34 Bordered four patch (8H en 11I)

Tja een echt patchwork blok. Hier hoeft weinig uitleg bij. Voor de driehoekjes hebben wij de grote mal van de flying geese gebruikt en dan de buitenzijde. Hier natuurlijk dan wel een naadtoeslag aan maken. Meet het blok wel goed na want er kan hier heel makkelijk een maatverschilletje optreden.
Ook bij dit blok is een plaatjesstof heel leuk.

Blok 35 en 36 Imogen's Sunburst ( 3G en 10B )

Wel een van onze favoriete blokjes tot nu toe. Je kunt hierbij H250 gebruiken maar wij hebben ze in de Needle turn methode gemaakt. Hiervoor de blaadjes op de voorzijde van de stof gezet en ze met een klein beetje applicatielijm vastgezet. Jaaa een heeeel klein beetje lijm dus. Wat ons opvalt tijdens de applicatiecurussen is dat men meestal veel te veel lijm gebruikt. Voor een dergelijk blaadje zijn een paar kleine stipjes bijna aan de buitenzijde van het blaadje meer dan genoeg. Vergeet niet dat applicatielijm veel sterker lijmt dan bijv. de plakstift. Dus ga je deze lijm te ruim gebruiken in het midden van de stof.....krijgt je nooit een mooi resultaat.

De cirkeltjes hebben we gemaakt met een perfect Circel. Het is een klus maar ja we hebben toch geen haast????

Blok 37 Date Night ( 6C)

Tot slot van deze maand weer een heerlijk applicatieblokje. We hebben het gemaakt met de Perfect Circels zodat de maten bij ons iets anders zijn geworden. Een beetje luiheid dus maar dat moet kunnen.

De blaadjes waren al eerder gebruikt dus hiervoor hadden we nog een paternomalletje.

Let wel op dat je de goede werkvolgorde voor het appliqueren gebruikt. Begin bij de blaadjes en het steeltje en bouw dan de bloem op van groot naar klein.

2 opmerkingen:

Truus van Versendaal zei

Hallo Janine
Bedankt voor de Blokvolgorde.
Heb hem er in gezet.
Truus

marion zei

hoi, ik ben vast heel blond maar ik kan je mailadres niet vinden. ik wil graag het schema hebben....

mijn email is fampruijt apenstaartje homera punt nl

met heel veel dank voor al je tips en trucs, ben net begonnen en heb er heel veel aan