Stonefields maand 5

Hallo Quiltster,

Wat hebben we de afgelopen maand alweer mooie blokken voorbij zien komen. We vinden het erg leuk dat steeds meer mensen gebruik maken van ons blog en dat ook zelfs de verkopers van het patroon onze tips overnemen.

Door omstandigheden hebben we besloten om geen reclame meer te maken voor de verkopers van het patroon. Mocht je naar bepaalde zaken op zoek zijn; stuur ons even een berichtje en natuurlijk helpen we je verder. En je weet het.... helpen kost bij ons gewoon niets!!

Blijf ons volgen op ons blog of facebook want deze maand komen we met leuk nieuws.

Veel plezier met maand 5 (blok 50 t/m 61) van de Stonefields.

Blok 50 The Wreath ( 6F)


Dit blokje zal door vele gezien worden als een van de moeilijkste blokjes van de Stonefields. Toch is het met een beetje geduld goed te doen.. Je kunt dit blokje natuurlijk weer op diverse manieren maken. Zelf hebben we zoveel mogelijk de manier van Susan Smith gevolg. Maak een cirkel van 4,25 inch en rijg deze op een ondergrondstofje. Sommige blaadjes moeten nl. gedeeltelijk onder de cirkel worden geplaatst. Je zou hier ook kunnen werken op de manier zoals de grote cirkel van The Prince. Dan maak je een schuin gesneden bies en deze rijg je op de ondergrond stof.
Maak dan 8 blaadjes en bloemetjes volgens het patroon en apliqueer dit op of gedeeltelijk onder de cirkel. Zet dan de overgebleven stukjes van de cirkel vast.
Maak tot slot een hartje op de bloemen. Dit kan een kraaltje zijn maar ook een stukje vilt of kant.


Blok 51,52,53,54 Strasbourg Station ( 9E, 7I, 8J, 1G )


Een patch blokje! De driekhoekjes zijn de gele driehoekenmallen die je gebruikt voor de flying geeses maar dan wel een naadje aantekenen. Je neemt dus de buitenzijde van de mal en daar teken je op de stof nog een naad aan.
Let op!! Bij dit blokje moet je echt inch maten gebruiken. Ga je het middenstuk terugrekenen naar cm.....krijg je, hoe klein dan ook, verschillen. Teken desnoods de reepjes na op H 250 en gebruik dit als mal.
Heel leuk is dit blok in fussy cutting.....zie fotootje
Tot slot.... Dit blokje zit 4 x in de Stonefields. Zelf hebben we het blokje twee keer gemaakt om ruimte te maken voor mijn eigen blokjes in de Stonefield.

Blok 55 en 56 Dahlia ( 10 H en 4 D )


Een blokje waar je de Needle turn methode heel goed op kunt oefenen. Maak een mal voor het blaadje en teken de dahlia over op een ondergrond stofje. Maak van minimaal 2 kleuren de blaadjes en needle turn deze op de ondergrond. Let hierbij wel op de juiste volgorde. Zelf hebben we er eerst 4 in een kleur gemaakt en daarna de andere kleur er als het ware overheen gezet.
In het patroon is er een cirkel van 19 mm gemaakt. In dit voorbeeld hebben we een grotere cirkel gemaakt in een "zonnig"stofje. Waarom??? ehehe gewoon omdat we dat leuk vonden.

Blok 57,58,59 ( 10D, 5C, 11H )


Bij dit blokje is weinig uitleg nodig. Zorg er alleen voor dat je de mal voor het "lijstje" nauwkeurig maakt.
Het binnenstuk is 10 x 10 cm dus ideaal voor leuke plaatjesstoffen! Kijk eens op mijn blog voor een superadres voor dit soort stofjes.Blok 60 Lollipop ( 4E )Dit blokje kan je zo makkelijk/moeilijk maken als je zelf wilt. In dit geval hebben wij gekozen voor de makkelijke manier.
I.p.v de golfjes te appliqueren hebben we op een cirkel een leuk kantje gezet. Verder is het dus niet meer dan lekker appliqueren. I.p.v het kantje kan je natuurlijk ook een bandje of een zigzag bandje nemen.

Blok 61 Summer Camp (3 F)


Dit blokje is een ware uitdaging! Zelf hebben we het tot het laatst liggen maar eerlijk gezegd....misschien maken we hem wel twee keer want wat is het een mooi blokje.

Maar als je liever geen hele kleine stukjes maakt...laat het dan links liggen en maak een ander blokje een keertje extra (of een eigen blokje, de kangaroe ect.)
De ondergrondcirkel is 4,5 inch groot en kan weer op twee manieren gemaakt worden. Of een cirkel of alleen de rand in een schuin gesneden bies.

De 6-point star maak je uit 2 x 3 keer de ruitvorm (templates horen bij het patroon te zitten). Deze twee stukjes zet je weer aan elkaar. Als het goed is heb je dan een mooie ster waarbij de binnenpunten netjes aan elkaar zitten. Strijk de ster, evt. met wat stijfsel en haal de kartonnetjes eruit. Zet de randjes evt tijdelijk vast met je plakstift.

Deze ster appliqueer je op de cirkel of ondergrond

De cirkel en blaadjes appliqueer je vervolgens kloksgewijs op de ondergrond; begin met een cirkel op  "12 uur", de punt van de ster. Zelf hebben we eerst de cirkels en toen de blaadjes gedaan.

Tot slot.....

Wij maken deze tips met veel plezier. Geef ze rustig door als je merkt dat iemand ze kan gebruiken. Wat wij echter niet leuk vinden is dat ze doorverkocht worden of gebruikt worden als cursusmateriaal bij commerciele Bee's of cursussen.
Wij doen dit geheel belangenloos en dan is het niet leuk als iemand anders er geld aan gaat verdienen.

Veel succes maar vooral veel plezier met maand 5 van de Stonefields!

Janine en het createam Katermans.

Geen opmerkingen: